Pasztet domowy pieczony


Składniki:

300g wątroby wieprzowej lub innej
500g łopatki wieprzowej mielonej 
1 pierś kurczaka zmielona 
2 jajka surowe
1 cebula pokrojona w kostkę
4 ząbki czosnku drobno posiekane
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Szczypta papryki wędzonej
Oliwa z oliwek
Bułka tarta

Przygotowanie:

Wątrobę parzymy i odkładamy do wystudzenia , po tym czasie kroimy na drobne kawałki i wrzucamy do dużej miski.Dodajemy łopatkę, kurczaka, jajka, przyprawy i dokładnie mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy oliwą i obsypujemy bułką tartą.Następnie wkładamy do foremki masę na pasztet. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 90 minut. Smacznego życzy Grzechu







Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Chaczapuri z kurczakiem, fetą , serem typu włoskiego i szpinakiem

Placki z cukinii z serem grana padano i papryką czerwoną