Pasztet domowy pieczony
Składniki:
300g wątroby wieprzowej lub innej
500g łopatki wieprzowej mielonej
1 pierś kurczaka zmielona
2 jajka surowe
1 cebula pokrojona w kostkę
4 ząbki czosnku drobno posiekane
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Szczypta papryki wędzonej
Oliwa z oliwek
Bułka tarta
Przygotowanie:
Wątrobę parzymy i odkładamy do wystudzenia , po tym czasie kroimy na drobne kawałki i wrzucamy do dużej miski.Dodajemy łopatkę, kurczaka, jajka, przyprawy i dokładnie mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy oliwą i obsypujemy bułką tartą.Następnie wkładamy do foremki masę na pasztet. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 90 minut. Smacznego życzy Grzechu
Komentarze
Prześlij komentarz