Steki z cebulą i masłem czosnkowym
Składniki:
Stek wołowy
Cebula
Sól
Pieprz
Masło
Ząbek czosnku
Oliwa
Przygotowanie:
Patelnię grillową posmaruj oliwą i rozgrzej.
Steki myjemy i osuszamy ręcznikiem. Ważne żeby były w temperaturze pokojowej. Cebule obieramy , kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię żeby nam się ładnie ugrillowała. Posypane uprzednio solą i pieprzem steki wrzucamy na patelnię i smażymy w zależności od stopnia wysmażenia. Mój idealny stek to około 3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu wkładam steki na kilka minut do piekarnika żeby doszły. W czasie gdy steki dochodzą obieramy czosnek i przeciskamy przez praskę, następnie smażymy przez minutę na maśle.Steki wykładamy na talerz i polewamy masłem czosnkowym.
Smacznego 👌
PO PROSTU PYCHA!
OdpowiedzUsuń