Zupa na kościach baranich z makaronem i kurkumą

Składniki:
2 kości baranie 
Łyżeczka kurkumy
Pieprz
Sól
Ziele angielskie
Liść laurowy
Włoszczyzna
Przyprawa uniwersalna wykonana w TM6 ( opcjonalnie ze sklepu)
Makaron dowolnego typu
Natka pietruszki

Przygotowanie:

Kości wrzucamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia, ściągamy sitkiem wytrącające się białko. Dodajemy włoszczyznę, przyprawę uniwersalną, ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy na wolnym ogniu około dwie godziny. Pod koniec gotowania dodajemy makaron pieprz sól i kurkumę. Gorącą gorącą zupę wlewamy na talerz i dekorujemy natką pietruszki.

Smacznego


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Pasztet domowy pieczony

Chaczapuri z kurczakiem, fetą , serem typu włoskiego i szpinakiem

Placki z cukinii z serem grana padano i papryką czerwoną