Filety z makreli grillowane w marynacie z imbiru, limonki i chilli



Składniki:

4 filety z makreli ze skórką
Kilka plastrów korzenia imbiru
Szczypta chilli
Sok z limonki
Sól do smaku
Oliwa

Przygotowanie:

Do miseczki wlewamy trochę oliwy, wrzucamy kilka plasterków korzenia imbiru, szczyptę pokruszonego suszonego chilli, odrobinę soli i sok z limonki. Dokładnie mieszamy aby połączyć wszystkie składniki. Następnie dodajemy filety z makreli obracając je kilka razy w marynacie i odstawiamy do lodówki na około godzinę.Po tym czasie grillujemy na patelni do osiągnięcia złotego koloru.Podajemy na ciepło zaraz po przygotowaniu np z frytkami.
Smacznego









 




















Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pasztet domowy pieczony

Chaczapuri z kurczakiem, fetą , serem typu włoskiego i szpinakiem

Placki z cukinii z serem grana padano i papryką czerwoną