Garam masala



Składniki:

1 kg łopatki wieprzowej pokrojonej w kostkę
1 czerwona papryka pokrojona w piórka
1 zielona papryka pokrojona w piórka
1 cebula pokrojona w piórka
1 łyżeczka garam masala
Pół łyżeczki hot Madras curry
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Szklanka mleczka kokosowego
2 szklanki bulionu
Pół łyżeczki kurkumy
Pół szklanki płatków kukurydzianych
Szklanka ryżu 
Oliwa

Przygotowanie:

Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż będzie rumiane, dodajemy cebulę i paprykę, jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy wszystkie przyprawy. W międzyczasie gotujemy ryż al dente na bulionie z dodatkiem szczypty kurkumy.Gdy mięso i warzywa będą już ładnie usmażone dodajemy mleczko kokosowe i dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Aby powstał fajny gęsty sos dodajemy na samym końcu płatki kukurydziane i wszystko mieszamy. Podajemy gorące zaraz po przygotowaniu.Smacznego



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pasztet domowy pieczony

Chaczapuri z kurczakiem, fetą , serem typu włoskiego i szpinakiem

Placki z cukinii z serem grana padano i papryką czerwoną