Karkówka Lucyfera
Składniki:
700g karkówki pokrojonej w kostkę
1 cebula pokrojona w piórka
Kilka suszonych papryczek chilli
Płaska łyżeczka hot madras curry
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Pół szklanki wytrawnego czerwonego wina
Łyżeczka papryki w proszku
Oliwa
Przygotowanie:
Karkówkę wrzucamy do miski z dodatkiem dwóch łyżek oliwy, dokładnie wszystko mieszamy. Nagrzewamy mocno patelnię grillową i wrzucamy partiami karkówkę na patelnię. Kiedy karkówka już jest w połowie ugrillowana, dodajemy cebulę i papryczki chili, grillujemy aż cebula zmięknie i nabierze koloru.Gdy wszystko się ładnie ugrilluje dodajemy hot madras curry, sól, pieprz, paprykę w proszku i podlewamy winem.Czekamy aż wino odparuje i gotowe.
Podajemy gorące zaraz po przygotowaniu.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz