Kiełbasa słoikowa




Składniki:

1kg łopatki wieprzowej
500g mięsa mielonego z indyka
5 ząbków czosnku
Łyżka majeranku
Łyżeczka soli lub soli do peklowania
Pół łyżeczki pieprzu
Łyżka żelatyny

Przygotowanie:

Łopatkę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski, dodajemy mięso z indyka, majeranek, sól, pieprz i żelatynę.Czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa.Wszystko dokładnie mieszamy, przekładamy do słoików i pasteryzujemy około dwóch godzin.Smacznego

Wskazówka:
Jeśli mięso jest zbyt suche można dodać 2 łyżki wody.





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pasztet domowy pieczony

Chaczapuri z kurczakiem, fetą , serem typu włoskiego i szpinakiem

Placki z cukinii z serem grana padano i papryką czerwoną