Pesto z rukoli,szpinaku i orzechów laskowych




Składniki:
100g drobno startego sera parmezan lub grana padano
60g roztartych orzechów laskowych 
2 obrane drobno posiekane ząbki czosnku
150ml oliwy z oliwek extra virgin
Łyżeczka soli
100g rukoli
100g szpinaku 


Przygotowanie:

Do wysokiego naczynia wrzucamy rukolę i szpinak , dodajemy oliwę, blendujemy niezbyt drobno na niskich obrotach.Nastepnie dodajemy czosnek ,parmezan lub grana padano, sól i orzechy. Ponownie wszystko blendujemy.Przekładamy do szczelnie zamykanego słoiczka. Przechowujemy w lodówce i używamy do wybranego przepisu , np makaronu lub pieczywa. Smacznego



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pasztet domowy pieczony

Chaczapuri z kurczakiem, fetą , serem typu włoskiego i szpinakiem

Placki z cukinii z serem grana padano i papryką czerwoną