Placki z dyni piżmowej
Składniki:
1 dynia piżmowa obrana ze skórki
1 jajko
Seler naciowy
1 cebula
250g tartej mozarelli
Kilka listków bazylii
Pół łyżeczki oregano
4 łyżki mąki ziemniaczanej
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
1 czerwona papryka
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Przygotowanie:
Dynie trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebule, paprykę i seler kroimy w kostkę, dodajemy do startej dyni.Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do reszty składników.Dodajemy bazylię, oregano, oliwę, mąkę ziemniaczaną, mozarelle, sól i pieprz.Wszysko dokładnie mieszamy, smażymy na patelni na złoty kolor.
Smacznego życzy Grzechu
Komentarze
Prześlij komentarz