Schab tandori masala







 






Składniki:

4 plastry schabu 
Pół łyżeczki tandori masala
Sól do smaku
100g szpinaku 
Kilka pomidorków koktajlowych 
Oliwa z oliwek
Sok z 1 cytryny

Przygotowanie:

30 min przed przygotowaniem posiłku schab skropić obficie sokiem z cytryny, oliwą i natrzeć przyprawą tandori masala. Po tym czasie grillować na patelni grillowej na złoty kolor, gdy już go osiągniemy dodać pomidorki koktajlowe i szpinak. Trzymać na ogniu tak długo aż warzywa się skurczą i puszczą soki, doprawić do smaku solą. Podawać gorące bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego życzy Grzechu

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pasztet domowy pieczony

Chaczapuri z kurczakiem, fetą , serem typu włoskiego i szpinakiem

Placki z cukinii z serem grana padano i papryką czerwoną