Smalec z białej fasoli











    


Składniki:

2 puszki białej fasoli
1 małe jabłko
1 mała cebula
Łyżka cebuli prażonej
Łyżka majeranku
Łyżeczka lubczyku 
Pieprz do smaku
Sól do smaku
Oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Fasolę z puszki wrzucamy do wysokiego naczynia.Cebulę i jabłko obieramy, kroimy w kostkę i dusimy chwilę na oliwie z dodatkiem majeranku, lubczyku , soli i pieprzu.Wrzucamy do do fasoli,dodajemy prażoną cebulę i blendujemy wszystko razem.Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.Smalec z fasoli podajemy jako dodatek np. do bagietek francuskich.Smacznego życzy Grzechu





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pasztet domowy pieczony

Chaczapuri z kurczakiem, fetą , serem typu włoskiego i szpinakiem

Placki z cukinii z serem grana padano i papryką czerwoną