Stripsy Garam Masala
Składniki:
1 kg filetów z kurczaka pokrojonych w grube paski
Pół szklanki płatków kukurydzianych
Pół szklanki mąki kukurydzianej
Pół łyżeczki Garam Masala
Szczypta kolendry
Szczypta kminku
Szczypta soli
Oliwa z oliwek
Szczypta kurkumy
Sok z 1 cytryny
Przygotowanie:
Filety skropić sokiem z cytryny i przełożyć do miski. Płatki kukurydziane pokruszyć, połączyć z mąką kukurydzianą i wszystkimi przyprawami. Przełożyć do miski z filetami, dokładnie wymieszać tak aby panierka pokryła całkowicie nasze stripsy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez około 30 minut. Pod koniec pieczenia blachę należy wyciągnąć z piekarnika i każdy strips posmarować oliwą. Piec jeszcze przez 5 minut lub aż stripsy będą rumiane. Podawać zaraz po przygotowaniu z dodatkami, w moim przypadku były to pieczone bataty i sos madziarski.Smacznego życzy Grzechu
Komentarze
Prześlij komentarz