Zupa jarzynowa
Składniki:
Bukiet warzyw
Ziemniaki 3 sztuki
3l rosołu
2 listki laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
Sól
Pieprz
Szczypta kurkumy
2 łyżki śmietany
Pół szklanki wody przegotowanej
Natka pietruszki
Przygotowanie:
Często zastanawiamy się co zrobić z rosołem , tutaj prosty i szybki sposób żeby się go pozbyć tworząc pyszną i pożywną zupę.
Rosół należy zagotować, dodać bukiet warzyw, przyprawy, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować na małym ogniu aż ziemniaki i warzywa będą miękkie. Do szklanki z wodą dodać śmietanę , dobrze rozrobić i wlać do zupy.Doprawic do smaku , podawać gorącą zaraz po przygotowaniu z dodatkiem natki pietruszki.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz