Zupa jarzynowa

Składniki:

Bukiet warzyw
Ziemniaki 3 sztuki 
3l rosołu 
2 listki laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
Sól 
Pieprz 
Szczypta kurkumy
2 łyżki śmietany
Pół szklanki wody przegotowanej
Natka pietruszki

Przygotowanie:

Często zastanawiamy się co zrobić z rosołem , tutaj prosty i szybki sposób żeby się go pozbyć tworząc pyszną i pożywną zupę.


Rosół należy zagotować, dodać bukiet warzyw, przyprawy, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować na małym ogniu aż ziemniaki i warzywa będą miękkie. Do szklanki z wodą dodać śmietanę , dobrze rozrobić i wlać do zupy.Doprawic do smaku , podawać gorącą zaraz po przygotowaniu z dodatkiem natki pietruszki.
Smacznego

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pasztet domowy pieczony

Chaczapuri z kurczakiem, fetą , serem typu włoskiego i szpinakiem

Placki z cukinii z serem grana padano i papryką czerwoną