Kotlety mielone ze schabu, pieczarek i kaszy mannej
Składniki:
1 kg schabu pokrojonego w kostkę
Pół szklanki kaszy mannej
1 jajko
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Papryka ostra do smaku
400g pieczarek pokrojonych w plasterki
1 cebula pokrojona w kostkę
Oliwa z oliwek
Płatki kukurydziane pokruszone do panierowania około 1szklanka
3 posiekane ząbki czosnku
1 jajko
Ser Ricotta 250g
Przygotowanie:
Schab pokrojony w kostkę wrzucamy do miski, pieczarki z cebulą dusimy na oliwie i dodajemy do schabu. Dodajemy kaszę manną, jajko, czosnek, pokruszony ser ricotta i przyprawy.Wyrabiamy na kleistą ale nie suchą masę , w razie potrzeby dodajemy kaszy mannej. Zostawiamy na około 30 minut żeby kasza spęczniała i wyciągła wilgoć.Płatki kukurydziane dokładnie kruszymy w miseczce.Z masy formujemy kotlety w ten sam sposób jak kotlety mielone i panierujemy w pokruszonych płatkach. Smażymy na oliwie na złoty kolor. Podajemy gorące zaraz po przygotowaniu. W moim przypadku z brokułami gotowanymi na parze. Smacznego życzy Grzechu
Komentarze
Prześlij komentarz